Следващият кръг от съвместни китайско-беларуски военни учения е планиран за 2024

...
Следващият кръг от съвместни китайско-беларуски военни учения е планиран за 2024
Коментари Харесай

Беларус и Китай планират съвместни военни учения за 2024

Следващият кръг от взаимни китайско-беларуски военни учения е плануван за 2024 г ., предава ТАСС, цитирайки телеграм каналът Pool One, който е непосредствен до пресслужбата на беларуския президент.

" Беларуският президент Александър Лукашенко организира среща в Минск с китайския министър на защитата Ли Шанфу. Накратко по отношение на настоящото взаимоотношение сред Беларус и Китай по военни въпроси: има постоянен продан на делегации, представители на въоръжените сили на Беларус и Китай се образоват във военни образователни заведения на двете страни, а взаимни военни учения и тренировки се организират както в Беларус, по този начин и в Китай. Следващите маневри са планувани за 2024 година ", се споделя в известието.

Военното съдействие сред Беларус и Китай се реализира според съглашение от май 2010 г . сред министерствата на защитата на двете страни.

Преди пандемията министерствата проведоха визити и продан на специалисти на високо равнище и организираха образование на личен състав от въоръжените сили на Беларус и Китайската народноосвободителна войска (НОА) във военни образователни заведения на двете страни , както и взаимно образование.

Военното съдействие сред Беларус и Китай не е ориентирано към трети страни, каза беларуският президент Александър Лукашенко на китайския министър на защитата Ли Шанфу на двустранна среща в четвъртък.

" Цялото ни съдействие, и това е доста значимо, по никакъв метод няма да бъде ориентирано против трети страни . Ние нямаме потребност от това. Ние би трябвало да защитим нашите страни и нашите нации ", цитира организация БелТА думите на беларуския водач.

Светът през днешния ден надалеч не е постоянен, акцентира Лукашенко. " Светът е изправен пред огромни разтърсвания и ние би трябвало да бъдем мощни. Защото се случва по този начин, че силата постоянно поражда почитание. А нашите политики разчитат на мощна стопанска система и мощна дипломация ", сподели той, като изрази признателност на Китай за поддръжката му в областите на военнотехническо и отбранително съдействие. " Тук разчитаме на първо място на нашите другари , на първо място на Руската федерация и Китай ", сподели Лукашенко.

Според беларуския президент задачата на Ли в Минск отбелязва първото посещаване на генерала от Народната освободителна войска (НОА) в Беларус. " Надяваме се, че няма да е последният, защото това е въпрос от огромно значение за нашата Беларус ", сподели той.

Китайският министър на националната защита, държавен консултант и военачалник на НОАК Ли Шанфу е на тридневно посещаване в Беларус, с цел да разиска неотложни въпроси, свързани с двустранното военно съдействие. Военните връзки сред двете страни се основават на съглашение, подписано от министерствата на защитата на Беларус и Китай през май 2010 година
 В Беларус
В Беларус " Вагнер " станаха учители

" Вагнер " е публично регистриран като сдружение занимаващо се с " просветителни действия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР